Отдавна се говореше за лидерска среща, нямаме покана за такава. Тя

...
Отдавна се говореше за лидерска среща, нямаме покана за такава. Тя
Коментари Харесай

Нинова разкритикува поведението на ГЕРБ-СДС

Отдавна се говореше за лидерска среща, нямаме покана за такава. Тя е значима и наложителна. Това съобщи в коридорите на Народното събрание ръководителят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ и водач на партията Корнелия Нинова, разяснявайки пред публицисти водените диалози сред обединенията за вероятно сформиране на постоянно държавно управление, съобщи Vesti.bg  
Прочетете още
„ ГЕРБ-СДС сбъркаха концепцията през цялото време “, коментира Нинова за най-голямата парламентарно показана групировка, която следва да получи първия изследователски мандат.

„ Има два метода за метод към основаване на държавно управление. Първият е ГЕРБ да си предложи министър председател и той да очертае цели. Предлагат си държавно управление на малцинството и търсят поддръжка за такова държавно управление. Вторият, който съгласно нас беше верен, е да има лидерска среща. На нея да определим най-важните цели. Не единствено по партийни стратегии, а най-важните цели за България. Да си определим също и периоди за осъществяване, а едвам тогава да търсим поддръжка. Те избраха първия вид. Сбъркана работа, неточност след неточност всеки ден “, разяснява тя. 

Според Корнелия Нинова ярки политически фигури не би трябвало да вземат участие в вероятно бъдещо държавно управление. 

„ Лидерите и ярките политически лица би трябвало да се оттеглен встрани, с цел да се търсят консенсусни хора, които си схващат от работата и се ангажират да изпълнят нещата, за които партиите се разберем “, аргументира се Нинова. 

" С Борисов не сме се виждали от дълго време. Той предложи Мария Габриел за министър председател и изчезна. Доста държавни мъже изчезнаха последните дни. Точно в основния миг Кирил Петков и Асен Василев отидоха в Прага. Борисов се скри и пусна напред Мария Габриел. Президентът Радев отиде в Южна Африка. След опита за покушение и Иван Гешев изчезна. Не останаха държавни мъже в най-важния миг ", даде образец тя, представена от Novini.bg

Тя уточни, че на този стадий с Българска социалистическа партия не са водени диалози за систематизиране на министерства, а обществените изказвания за това дефинира като спекулации. 

Корнелия Нинова разяснява още, че от партията са обезпокоени от чутото на срещата с Мария Габриел, която беше номинирана от ГЕРБ-СДС за кандидат-премиер на първата политическа мощ. Според Нинова, по време на диалозите Габриел е употребила общи изречения, без да визира в елементи значими за страната въпроси. 

По тематиката с основния прокурор Иван Гешев и декларираното от Мария Габриел, че бъдещият правосъден министър в неин възможен кабинет ще внесе искане за отстраняването му от поста, Нинова разяснява, че това е работа на Висшия правосъден съвет. 

" Очевидно тече борба за преодоляване на прокуратурата. Ние от дълго време сме споделили, че няма смисъл да махнем лицето Х и да сложим лицето Y без да променим системата няма никакъв смисъл. Ние сме за дълбока  и същинска промяна на правосъдната система ", дефинира Нинова настояването за оставка на основния прокурор.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР